Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurban Bayramında beslenmeye dikkat..

Kurban Bayramında beslenmeye dikkat..
0
151

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et ve tatlı tuketimi, yağ ve kolesterolde ani yukselişlere neden oluyor

imageskurbanbayramindabeslenmeyedikkat5ad5a4159d0b3

Ozellikle ailesinde kalp ve şeker hastalığı bulunan kişilerin, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor Vehbi Koc Vakfı Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bolum Şefi Dyt Ayşe Korkmaz, bayram boyunca dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgiler aktarıyor

Bayram boyunca kalabalık ve cok keyifli olan aile yemeklerinin daha sık olması, yenilen yemek miktarının artması, ozellikle tatlı gıdalar, hamur işleri, kızartmalar ve et tuketiminin fazla yapılması nedeniyle ciddi sağlık sorunları oluşabiliyor

Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bolum Şefi Dyt Ayşe Korkmaz’a gore, ozellikle Kurban Bayramı’nda yoğun et tuketilmesinin yol acacağı sorunlara dikkat cekiyor Ailesinde kalp, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar; gastrit, ulser gibi mide rahatsızlığı bulunan kişilerin, yaşı ilerlemiş aile buyuklerinin bu konuda daha hassas davranmalarını oğutluyor

Kurban Bayramı’nda et kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor?
Pişirme sırasında etin yağsız kısımlarını tercih etmek ve pişirme yontemi olarak ızgara veya haşlama yontemini kullanmak gerekiyor Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli ve pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalı İcerisindeki doymuş yağ oranı yuksek olan kırmızı et yanında, dengeli bir karışım sağlamak icin az zeytinyağı konulmuş salata dengeyi sağlayabilir

Kurban bayramlarında ozellikle kavurma da cok yapılıyor Kavurma ne şekilde kullanılmalıdır?
Ulkemizde kurban bayramlarında yapılması gelenek haline gelmiş olan kavurmanın icine tereyağı ve kuyruk yağı konulmadan, kendi suyu ile kısık ateşte pişirilmelidir Etin iceriğinde bulunan yağ, yemeğin lezzeti icin yeterli olduğundan ayrıca yağ eklemeye gerek yoktur

Etin mangalda yapılmasında nelere dikkat etmek gerekiyor?

Mangal sırasında etlerin komurleşmemesine, dışı pişen ici ciğ kalan etlere dikkat edilmelidir Ayrıca yuksek risk taşıyor olmasından dolayı ciğ kofte tuketiminden kacınılmalı

Başka nelere dikkat etmek gerekiyor?
Kurban bayramlarında genelde sakatat tuketimi de arttığı icin ozellikle kolesterolu ve kalpdamar hastalığı riski yuksek olan kişilerin, sakatat tuketiminden kacınmaları gerekiyor

Bayram suresince nasıl bir beslenme yolu izlenmelidir?

* Gune hafif bir kahvaltı ile başlanmalıdır Aşırı miktarda yemekten kacınıp az ve sık yemek yenmeli
* Yemek pişirme yontemi olarak kızartmalar yerine, ızgara veya haşlama tercih edilmeli
* Ağır hamur tatlıları, şeker, aşırı yağlı, cok tuzlu, kalori acısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tuketimine ağırlık verilmeli
* Bayram ziyaretlerinde ikram edilen hamur tatlılar tadımlık miktarlarda yenmeli Bir sonraki yapacağınız ziyarette yine ikram yapılacağı ve bunun buyuk olasılıkla tatlı olacağı unutulmamalı
* Ayrıca cikolataya ve şekere alternatif olarak vitamin, mineralden zengin olan ve posa iceriği yuksek olan kuru meyveler, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ikram edilebilir
* Cay, kahve gibi kafeinli icecekler fazla tuketilmemeli
* Bayramda bilincsizce cikolata ve tatlı tuketilir Fazla cikolata ve tatlı tuketimi, mide yanması, bağırsak bozuklukları gibi şikayetlere neden olur Bu nedenle alternatif olarak kuru meyveleri tercih edebilir
*Diyabetliler, kalp hastaları, yuksek tansiyonu bulunanlar ve ozel beslenme tedavisi uygulayanlar bu tedavilerini bozmamalıdırlar
 

Similar threads

Kurban Bayramı'nda gelişen kırmızı et ve tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden oluyor Özellikle ailesinde yürek ve diyabet bulunan şahısların, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artıyor imageskurbanbayramindabeslenme5ad5679ca0d8c Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu, şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Kurban Bayramında Et Tuketimi Kurban Bayramında Et Tuketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artacaktır Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Bayram ertesi sebze ve meyveye ağırlık verin Kurban Bayramı’nda bol miktarda et tuketerek yağ, kolesterol ve kalori almış olabilirsiniz Hayvansal gıdalar, posa icermez Bu nedenle bağırsak hareketlerinizi duzenlemek icin posa ve vitamin acısından zengin sebze ve meyveye ağırlık verin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
204
Kurban Bayramı suresince fazla miktarda et tuketimi bircok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına neden olabilir imagesbayramdaettuketimi5ad5a3e603019 1) Etler kaliteli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, ceşitli minerallerin (ozellikle demir, cinko...
Cevaplar
0
Görüntüleme
219
858,472Konular
981,208Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt