Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Malatya Usülü Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli)

Malatya Usülü Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli)
0
83

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Malatya Yordamı Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 su bardağı olağan beyaz un
  • 2 su bardağı soğuk çeşme suyu
İç harcı için;
  • 3 su bardağı düzgünce haşlanmış süzülmüş yeşil yada siyah mercimek
  • 2 adet ufak doğranmış büyük uzunluk soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber yada domates salçası( istemezseniz koymayabilirsiniz)
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı yada margarin( sıvı yağ koymadım sebebi içli köftenin çatlamasına sebeb oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe nazaran ufak doğranmış maydanoz
  • Kuru reyhan
  • Kimyon
  • Acı pul biber
Köfteleri haşlamak için;
  • Tencerenin yarısı kadar kaynar su
Kızartmak için;
  • Tereyağı yada margarin
  • Az ölçüde acı yada tatlı toz biber

Malatya Adabı Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı için bir tavaya tereyağını ve soğanı koyup pembeleşene kadar hafif harlı ateşte kavuralım.
  2. İsteğe nazaran domates yada biber salçası koyabilirsiniz.
  3. Sonra haşlanıp süzülmüş mercimeği koyup bi hoş kavuralım.
  4. Tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  5. Bu ortada tencerenin yarısına kadar suyu koyup kaynatalım.
  6. Şimdide köftenin hamuru için bir kaba bulguru ve irmiği koyup üzerine sıcak su ekleyip bi hoş karıştırıp üzerini kapatıp 20 dakika kadar bulgurun yumuşamasını bekleyelim.
  7. Sonra bulgura yumurtayı ve unu ekleyip yavaş yavaş azar azar soğan su dökerek yoğuralım.
  8. Kıvama gelen hamurdan eşit boyutta bezeler alıp elinizi hafif ıslatıp elimizle çiğköfte sıkar üzere sıkalım sonra avuç içinde yuvarlayıp işaret parmağımızla hafif delerek içini oyup iç harçtan çok az ölçüde koyup sonra avuç içinde yuvarlayıp ağzını kapatalım. Hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
  9. Yapılan köfteleri tenceredeki kaynayan suya dikkatlice koyup haşlansın. Suyun yüzeyine çıkarsa pişmiş olduğu anlaşılır.
  10. Haşlanan köfteleri bir tavadaki hafif kızdırılmış eritilmiş tereyağında kızartıp afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.

Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.

Malatya Tarzı Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Malatya Metodu Ispanaklı İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller İç Gereci 3 adet soğan1 kilo ıspanak1 paket margarinTuzPul biberKarabiber Dış Hamuru İçin 1 kilo köftelik bulgur2 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz Malatya Yöntemi Ispanaklı İçli Köfte Tanımı Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yeşil Mercimekli İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur1 su bardağı irmik3 yemek kaşığı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz Islatmak için: 2 su bardağı su İçi için: 2 su bardağı haşlanmış mercimek3 adet orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı pulbiberTuz2 yemek kaşığı margarin yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler İç Harç İçin; 350 gram kıyma4 yemek kaşığı zeytinyağı3 adet soğan1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 su bardağı ceviz içi (minik doğranmış)1 tutam maydanoz (çok ince kıyılmış)1/4 (çeyrek) bardak kaynar suTuzKarabiberPul biber Köftesi İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1.5 su bardağı ince bulgur1 çay bardağı irmik2 adet yumurta1.5 su bardağı su3 kaşık unTuzToz biberKara biber İç harcı için; 1 kg kıyma1 kg soğan (Robotta çekin)Maydanoz2 kaşık margarinYarım su bardağı ceviz içi (Çekilmiş) varsa kuyruk yağı tuz 1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı köftelik bulgur1 çay bardağı irmik3 su bardağı su1,5 çay bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı salçaPul biberKarabiberTuz İç harcı için; Yarım çay bardağı sıvı yağYarım su bardağı dövülmüş ceviz250 gram kıyma2 adet soğanKimyonPul biberTuz Kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt