MEB'ndan Yoksul Çocuklara Ücretsiz Kahvaltı Müjdesi! okullarda ücretsiz kahvalatı, fakir çocuklara müjde, yoksul çocuklara bedava kahvaltı Sevgili melekler, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son çalışmayla yardıma yoksul ailelerin çocuklarına ücretsiz kahvaltı verecek Okullarda ücretsiz süt dağıtımı projesinin arkasından yeni bir hazırlığa giren MEB, sosyo ekonomik durumu iyi olmayan mahallelerdeki okullarda öğrencilere ücretsiz kahvaltı dağıtacak İşte ayrıntı 9881 9881 mebndanyoksulcocuklaraucretsizkahvaltimujdesi5c54719be2c83mebndanyoksulcocuklaraucretsizkahvaltimujdesi5c54719be2c83 200 200 okullardakahvaltijpg9881 MEB'ndan Yoksul Çocuklara Ücretsiz Kahvaltı Müjdesi! okullardakahvaltijpg9881 MEB'ndan Yoksul Çocuklara Ücretsiz Kahvaltı Müjdesi! Mektep kantinlerinde kola, hamburger, kızartma gibi obeziteye neden olan yiyeceklerin satışını yasaklayan Sıhhat Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı, günde 1 öğün yemeğe ulaşamayan yoksul çocuklar için de bedava kahvaltı programı hazırlıyor Takvim'in haberine göre; sosyo ekonomik durumu fena olan mahallelerin okullarında öğrencilere bedava yemek ve kahvaltı verilecek Hükümetin, 20192019 Türkiye Sağlıklı Beslenme Programı'nda bulunan uygulamayı Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ortak yürütecek Programa özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından da destek alınacak ÇOCUKLAR GELİŞEMİYOR Mektep sütü projesi dahilinde yapılan araştırma sonuçlarında, fakir hanelerde yaşamış çocukların eğitimden dışlanmalarında en büyük riskin beceriksiz besin olduğuna uyarı çekildi Türkiye'de 5 yaş altı çocukların yüzde 103'ünün kısa boylu, yüzde 32'sinin ise boyunun ciddi şekilde kısa olduğu belirtildi Doğu bölgesinde ise 5 yaş altı çocukların yüzde 21'i bodur, yüzde 83'ü ise ciddi bodur olduğu belirlendi AİLE BÜTÇESİNE KATKI Mektep günlerinde bahşedilen sıcak öğle yemeği ile çocuğun toplam sıcak yemek tüketiminin yüzde 16'sının karşılanabileceği, bunun da yoksul bir ailenin çocuğu için yaptığı harcamanın yüzde 10'una karşılık geldiği hesap ediliyor 511 yaş arası çocuklar için sağlıklı beslenme düzeninin, besleyici gıdaları içermesi gerektiği belirtilen raporda, günde 2 bardak süt içilmesinin, tavsiye edilen protein alımının yüzde 3040'ını karşıladığı vurgulandı Tatmin Edici süt tüketiminin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, artış ve gelişmesine katkı maddesi verdiği kaydedildi Genişletmek için tıkla