Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mide Kanseri Nedenleri

Mide Kanseri Nedenleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Mide Kanseri sebepleri nelerdir
Son yıllarda güvenli olmayan boyutlara ulaşan mide kanserinin en kayda değer nedeni yanlış beslenmedir Medikal Onkolog Aziz Yazan, ızgarada pişirilmiş ya da tütsülenmiş, salamura yiyeceklerin mide kanserine davetiye çıkardığını belirtiyor Prof Dr Aykan da çağrıda bulunuyor:

Yeşil ye, sağlıklı ol!

Mide kanseri, tüm dünyadaki kanserler arasında ikinci sırayı işgal ediyor ve her sene yaklaşık 650 bin kişinin ölümüne neden oluyor Özel Vehbi Koç Vakfı İtalyan Onkoloji ve Rehabilitasyon Hastanesi doktorlarından Medikal Onkolog Dr Aziz Yazar, mide kanserinin son yıllarda tehlike boyutlara ulaştığına uyarı çekti Yazan, bunaltıcı hava meşrubat, sık olarak ızgarada pişirilmiş veya tütsülenmiş gıdalar ile tuzlu besin ve salamura ürünlerin fazla tüketilmesinin mide kanserini tetiklediğini belirtti Mide kanserinin temel sebepleri aralarında sigaranın yanı sıra kalitesiz beslenme ile bazı besinlerin fazlaca tüketmesinin manâlı rolü olduğunu vurgulayan Onkolog Dr Aziz Yazan, mide kanserinin bir takım ülkelerde sık görüldüğünü, bunun sebebinin ise genetik faktörler ile yeme alışkanlıkları olduğunu söyledi Bilhassa Japonya başta almak üzere Çin ve İrlanda'da mide kanseri ile fazla sık karşılaşıldığına uyarı çeten Dr Yazan, bu bölgelerde sushi ve sanki salamura, tütsülenmiş ve çiğ et tüketiminin artı olduğunu hatırlatarak, aşırı tuzlu yemenin de mide kanserini tetikleyebileceğini ifade etti

KARADENİZ ILK SIRADA
Mide kanserinin, Türk toplumunda en yaygın şekilde Karadeniz bölgesinde görüldüğünü ifade eden Yazar, alan insanının bunaltıcı hava dere içme alışkanlığının bunda en kayda değer etmen olduğunu anlattı Mide kanserinin en yoğun görüldüğü diğer bölgelerimizin de Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu söyleyen Dr Yazan, otlu peynir, tütsülenmiş ve ham balık, tuz balık, turşu ve tandırda pişirilen yemeklerin mide kanserine yakalanma riskini çoğalttığı uyarısında bulundu

ERKEKLERDE TEHLIKE FAZLA
Izgara ve tütsüleme esnasında bütün olmayan yanma sonucu kanseri tetikleyen kanserojen maddeler oluştuğuna dikkat çeken Dr Yazar, Et ürünlerinin salamurası (tuzlama) yapılırken, nitrat ve nitrit tuzlarının kullanılması da bu gıdaların ısıtılması esnasında veya mide içinde, tekrar kanseri tetikleyen maddeleri (nitrosamin) ortaya çıkarıyordedi Yazar, mide kanserinin kadınlara kadar erkeklerde 1,5 kat pozitif görüldüğünü, 6070 yaşları aralarında daha sık karşılaşıldığını da sözlerine ekledi

KURTULUŞ YEŞİLDE
İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nden Prof Dr N Faruk Aykan da yeşil yapraklı sebzeler ve C vitamininden zengin meyvelerin mide kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu dile getirdi Aykan, şu önerilerde bulundu: Kayda Değer olan dengelenmiş beslenmektir Gıdalarda bakteri bulaşması büyük ölçüde önlenmelidir; bir fazla gıda eskiden olduğu gibi tuzlanarak değil, soğutularak muhafaza edilmelidir Keza tarımda nitratlı gübrelerin fazla kullanılmamasına da itina gösterilmelidir*
 

Similar threads

Mide Kanseri sebepleri nelerdir Son yıllarda tehlikeli boyutlara ulaşan mide kanserinin en onemli nedeni yanlış beslenmedir Medikal Onkolog Aziz Yazar, ızgarada pişirilmiş veya tutsulenmiş, salamura yiyeceklerin mide kanserine davetiye cıkardığını belirtiyor Prof Dr Aykan da cağrıda bulunuyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Mide kanserinin en sık görülen kanserler içerisinde ikinci sırada olduğu belirtilirken, dünyada her yıl 900 bin kişiye bu hastalığın tanısının konulduğu açıklandı  id Gad300250Tarihin ünlü ismi Napoleon Bonoparte ile bilinen mide kanseri insanlığın eski çağlardan beri yakalandığı hastalıklardan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Sessizce ilerlemesiyle aşina mide kanseri, Türkiye'de en sık görülen kanser türlerinden biri Nedeni tamamen bilinmez mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor Dahası karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor Acıbadem Kayseri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Mide kanserinin erken periyotlarında çok az belirti olabilir. Bunlar; hazımsızlık ve mide rahatsızlığı, yemekten sonra şişkinlik hissi, hafif bulantı, iştah kaybı ve mide ekşimesi olarak sıralanabilir. Daha ileri kanser bulgusu olabilecek şikayetler ortasında ise karın üst yahut orta kısmında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Genellikle belirti vermeden ilerlediğinden son evrelerinde fark edilir. Belirtileri ülser ve reflü gibi sağlık sorunlarıyla aynı olduğundan hasta uzun bir süre fark etmez. Bu yüzden mide kanserine yakalananların çoğu tedavi görmeden ölür. Peki mide kanseri nasıl oluşur ve belirtileri nelerdir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
858,506Konular
983,045Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt