Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 fincan iri kıyılmış ceviz veya fındık
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi malzemeleri kıvam alana kadar pişirilir.
- 1 yemek kaşığı tereyağı koyularak iyicene çırpılır. Sonra soğumaya bırakılır.
- Hazır kavrulmuş kadayıf bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ve 4 yemek kaşığı şeker ile biraz çevrilir. (fazla kavrulmaz çünkü zaten hazır kavrulmuş)
- İçine ceviz eklenir.
- Sonra kase veya kuplara bir kat muhallebi bir kat kadayıf olacak şekilde koyulur.
- En üst kat kadayıf olacak. Süslenip servis edilir.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı