Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.Tıkla ve Git
Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet)
Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve uzunlama orta kalınlıkta şeritler kesip ve sonrada ortadan keselim (Resimlere bakın)
Uygun bir kaba tuzlu suyumuzu koyup ve patlıcanları içine koyalım. Üzerine isterseniz bir tabakla kapatın basınç yapsın. Bu türlü 20 dakika bekletin.
Bu ortada biberlerimizin içini temizleyip, uzunlama orta kalınlıkta doğrayalım. Şayet uzun ise ortadanda doğrayın. Patlıcanları sudan alın ve pak bir bezle kurutun.
Büyük uzunluk tavaya sıvı yağımızı katip kızartın. Kızan yağa patlıcanları katalım ve kızartalım. Bu türlü yaklaşık 5 dakika kızarttıktan sonra yeşilbiberleri katip birlikte kızartın. Yaklaşık 5 dakika bu türlü birlikte kızarsınlar.
Bu ortada soğanlarımızı evvel ortadan kesip sonrada yarım daire formunda hafif ince doğrayın. Soğanlarıda tavaya katın ve ocağın altını orta ateşe verip tencerenin üzerine kabakla kapatın. Bu türlü buharıyla biraz kızarsınlar.
Ardından kapağı alıp materyalleri yeterlice karıştırın ki soğanımızda karamelize olsun başka gereçlerle birlikte. Renkleri tam kızarınca domateslerimizide katalım.
Domateslerimizi evvelce dörde doğrayın ve tavaya katip karıştırın. Kısık (Ortaya yakın) derecede tavanın kapağını üzerine koyup, kızarsınlar bu türlü iki üç dakika.
Ardından salçamızı, tuzu ve bütün baharatlarımızı ve toz şekerimizide katıp, güzelce karıştırın. Artık servis tabağına koyup servise hazır. Afiyetler olsun.
Hünkar Beğendi Damak Çatlatan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
300 gr dana eti (küçük doğranmış haşlanmış)Sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan1 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil biber1 adet domates1 tatlı kaşığından biraz fazla salçaTuzKarabiberPulbiberYarım su bardağı su
Beğendi için;
1...
Orijinal Hamuruyla Çıtır Çıtır Samosa (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ben koymadım bu seferlik)1 su bardağı su (200 ml)
İç malzeme için:
6 patates veya 500-550 gram (haŞlanmış ve...
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 silme tatlı kaşığı tozşeker1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya göre)Yarım çay bardağı sıvı...
Kadayıflı Şerbetli Kek (Damak Çatlatan Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ2 su bardağı kadayıf2 yemek kaşığı galeta unu1 su bardağı cevizKabartma tozuVanilya1 su bardağı un
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker4 su...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumdas.com.tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumdas.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.