elektronikci
FD Üye

Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Tahin
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı temizleyip soyup 3 parmak genişliğinde doğrayıp geniş bir tencereye alıp dizelim ( boyunu isteğe göre daha büyük veya daha küçük de yapabilirsiniz )
- Üzerine şekeri bütün kabaklara gelecek şekilde dökelim ( çok tatlı sevenler şeker miktarını biraz daha artırabilir )
- Tencerenin kapağını kapatıp 3 veya 4 saat bekletelim suyunu bırakması için. Sonra ocağa alıp kaynamasını bekleyelim kaynağından sonra orta ateşte 30 dakika pişirelim.
- Ardından ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. ( benim gibi sıcak sevenler hemen yiyebilir ???? )
- Tabağa alıp üzerine tahin ve cevizi döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı