Pastane Poğaçası Neredeyse Tıpkı Denemeye Bedel Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 6-6,5 su bardağı un
- Beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Neredeyse Birebir Denemeye Paha Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşamış tereyağı yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu, kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Diğer gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fotoğraftaki üzere ortasına bastırıp peyniri koyup katlayın.
- Baş parmağınızın kenarı ile bastırıp form verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine örtü örtüp 20 dakika tepsi mayası verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın.