iltasyazilim
FD Üye
Patatesi faydası Patatesin Faydaları, patates ve faydaları, patates,patatesin faydaları resimli, patates ne işe fayda,
PATATES
Avrupa ve ABD'de mutfağın baş köşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemencecik aşağı ya da yakınında olduğunu bildiren uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonradan soyulması gerektiğini vurguluyor
Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, patates, yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir yiyecek olduğunu bildiriyor Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ama potasyumun zarar olmaması için, patateslerin külde ya da çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini kaydediyor
Uzmanlara kadar, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri epeyce düşük Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor Orta irtifa bir patates, günlük C vitamini miktarının 13'ünü temin ediyor Sindirimi kolaylaştırıyor Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor Kansere aleyhinde koruyor ve yorgunluğa karşı birebir
GIDA DEĞERLERİ
Kabuğuyla haşlanmış 100 gr patatesin içerdiği besin değerleri şunlardır: 93 kalori; 2,6 gr protein; 21,2 gr karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,1 gr yağ; 0,6 gr lif; 65 mgr fosfor; 9 mgr kalsiyum; 0,7 mgr demir; 4 mgr sodyum; 503 mgr potasyum; 23 mgr magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,1 mgr B1 vitamini; 0,04 mgr B2 vitamini; 17 mgr B3 vitamini ve 20 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda görülen bazı önemli beslenme değerlerinin yanı sıra;
o Patates, içerdiği maddelerle bazı virüsleri yok eder ve hem bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır
o Patates hazımsızlığı giderir ve sindirime tezgâhtar olur: Bu etkisi sebebiyle gastrit, ülser ve kolit rahatsızlığı çekenlere patates yemeleri öğütlenmektedir
Uyarı: Patates, içerdiği nişastalı maddelerle bedende insülin ve şeker düzeyini şipşak yükseltir böylece yenmesi, bir takım şeker hastalarına kısıtlanabilir *
PATATES
Avrupa ve ABD'de mutfağın baş köşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemencecik aşağı ya da yakınında olduğunu bildiren uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonradan soyulması gerektiğini vurguluyor
Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, patates, yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir yiyecek olduğunu bildiriyor Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ama potasyumun zarar olmaması için, patateslerin külde ya da çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini kaydediyor
Uzmanlara kadar, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri epeyce düşük Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor Orta irtifa bir patates, günlük C vitamini miktarının 13'ünü temin ediyor Sindirimi kolaylaştırıyor Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor Kansere aleyhinde koruyor ve yorgunluğa karşı birebir
GIDA DEĞERLERİ
Kabuğuyla haşlanmış 100 gr patatesin içerdiği besin değerleri şunlardır: 93 kalori; 2,6 gr protein; 21,2 gr karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,1 gr yağ; 0,6 gr lif; 65 mgr fosfor; 9 mgr kalsiyum; 0,7 mgr demir; 4 mgr sodyum; 503 mgr potasyum; 23 mgr magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,1 mgr B1 vitamini; 0,04 mgr B2 vitamini; 17 mgr B3 vitamini ve 20 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda görülen bazı önemli beslenme değerlerinin yanı sıra;
o Patates, içerdiği maddelerle bazı virüsleri yok eder ve hem bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır
o Patates hazımsızlığı giderir ve sindirime tezgâhtar olur: Bu etkisi sebebiyle gastrit, ülser ve kolit rahatsızlığı çekenlere patates yemeleri öğütlenmektedir
Uyarı: Patates, içerdiği nişastalı maddelerle bedende insülin ve şeker düzeyini şipşak yükseltir böylece yenmesi, bir takım şeker hastalarına kısıtlanabilir *