Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan)

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan)
0
129

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 6 su bardağı un denetimli ekleyin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş margarin
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
İçi için;
  • 500 gram beyaz peynir ben tulum kullandım

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alın.
  2. Karıştırıp unu ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. 15 eşit modüle bölelim 1o dk dinlendirelim.
  4. Dinleyen hamurları yuvarlak olmazda küçük rulolar yapıp yağları döktüğümüz dikdörtgen borcama yada diğer bir tepside kullanabilirsiniz.
  5. Her tarafını yağa bulayarak dizelim üzerini streçle kapatalım 20 dk dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamuru açmaya geçelim.
  7. Şimdi hamuru alıp, uzun şerit halinde elimizle uzatalım ve tekrar yanlara hakikat genişletelim.
  8. Uzun tarafına peyniri koyup saralım ve tepsiye koyalım.
  9. Diğer hamurlarada tıpkı süreci yapalım.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam ve çörek otu atıp fırına koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: O kadar uzun açmanıza gerek yok 30 santim açsanız kâfi genişliğinde fazla açmayın mayali olduğu için yumuşak bir börek oluyor çok inceltmeye gerek yok.

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz (Silme)1 yemek kaşığı maya1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için ) Hamurun ortasına sürmek için; 100 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Peynir çökelek El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 6 su bardağı un2.5 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)250 gram kıyma3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Pazılı Peynirli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kase beyaz ezine peynirYarım çay kaşığı tuzYarım kilo pazıBir ölçü kırmızı pul biber Arasına sürmek için; Zeytinyağı Hamurun gereçleri; 4 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAlabildiğine su Pazılı Peynirli El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar unYumuşak bir hamur olmalı Araya sürmek için; 1 su bardağı sıvı yağ İçi için; Peynir1 tutam maydanoz El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 su bardağı yoğurt1 su bardağından bir parmak eksik sütYarım su bardağından az sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sirke Açmak için; 2 su nişasta1 su bardağı un Arasına sürmek için; Sıvı yağ İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt