Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salçalı Demleme Mantı (Nefis Lezzet)

Salçalı Demleme Mantı (Nefis Lezzet)
0
167

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Salçalı Demleme Mantı (Nefis Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram hazır (ev) mantı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Yaklaşık 1 lt sıcak su
Üzerine;
  • Sarımsaklı yoğurt

Salçalı Demleme Mantı (Nefis Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir tencerede tereyağı eritelim,erimiş tereyağa rendelenmiş sarımsak ek edelim,rendelenmiş domates (şart değil),salçaları ve az kavuralım.
  2. Üzerine dondurulmuş mantıları ek edip 1-2 çevirip üzerine yaklaşık 1 lt sıcak su ek edelim.
  3. Su ölçüsü mantı ölçüsünden değişebilir,mantının suda az yüzmesi gerekir.
  4. Tuzunu ve baharatlarını ek edip karıştıralım ,kapağı kapatıp kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  5. Altını kapattıktan sonra 5 dk daha demlemeye bırakalım.
  6. Pişirme mühleti mantı cinsinden değişebilir,ince hamurlu mesken mantısı (benimkiler) 10 dk pişti,hazır mantı 20 dk kadar pişebilir.
  7. Mantınız servise hazır,üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edelim.
Salçalı Demleme Mantı (Nefis Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Demleme Adabı Mantı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket hazır mantı (350gr)1 çorba kaşığı salçaBir çay kaşığı tuzBir çay kaşığı kekik2 yemek kaşığı tereyağıGöz kararı sıcak su Demleme Yolu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hazırlanışı hayli kolay, lezzeti bi o kadar büyük mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurtaYarım su bardağına yakın su1.5 su bardağı un1 çay kaşığı tuz İç harç için; 100-125 gram kıyma1 adet soğan (çok ince doğranmış)Pul biberTuz Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı salçaPul biber Öbür gereçler; 4-5 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Salçalı Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı su1 yumurtaAldığı kadar unTuz Kıyması için; 200 gram kıyma1 orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı kimyonYarım demet maydanoz Haşlamak için; 1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 3 su bardağı su2 adet yumurta1 yemek kaşığı dolusu tuzAlabildiği kadar un (kontrollü eklenmelidir) İç harcı: 250 gram dana kıyma1 küçük soğan1 tutam maydanozPulbiberTuz Üzeri için: 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 yemek kaşığı salça1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kızartılmış Mantı Tanımı İçin Materyaller 1 paket hazır mantı2 litre su1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytin yağı Kızartmak İçin 3 yemek kaşığı zeytin yağı Sosu İçin 1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt