Su boreği tarifi istiyorum su boreği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir
Cevap: Su boreği malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından eksik ılık su
yeteri kadar un
ic harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1cay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı sıvı yağ
yufkaların haşlanması icin:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
suslemek icin az susam ve corek otu
imagessuboregimalzemelerinelerdir5b019e1f8f2e2
Yapılışı
Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz 2si diğerlerinden buyuk olmak şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz
İc harcı icin kıyma ve yağımızı etler suyunu cekene kadar ocakta pişiriyoruz Pişice kup kup doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuz karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz
Buyuk boy tepsimize yarım caybardagı kadar sıvıyag gezdirip corek otu ve susam serpiyoruz
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden buyuk digerlerini tepsimizin buyuklugunde acıyoruz Actıklarımızı teker teker temiz bezlerin ustune koyuyoruz kuruması icin buyuk olanlardan birini tepsimize buruşuk şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz Bunu kurumaması icin yapıyoruz
Tenceye su koyup kaynatıyoruz İcine tuz atıyoruz Yufkalarımızı ust ustte koyup 4e kesiyoruz Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz Suzgecle cıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi duz bişeyin ustunde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle duzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın ustune seriyoruz Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz boylece yarı katımız dolmuş oluyor
Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşit şekilde yayıyoruz Sonra diğer yarı yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize doşuyoruz kağıda sardığınız buyuk yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz Sonra bıcakla birkac delik acarak ocağımızın tum ateşlerini kısık olarak acarak dondure dondure ve altını bıcakla kontrol ederek pişiriyoruz
Pişince ustune kağıt seriyoruz Sonra tepsimizin buyuklugunde bir tepsi kapatarak alt ust yapıyoruz tekrar pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız boregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi tekrar yakarak boreğimizin altını pişiriyoruz Dilimleyerek servis yapın
Cevap: Su boreği malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından eksik ılık su
yeteri kadar un
ic harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1cay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı sıvı yağ
yufkaların haşlanması icin:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
suslemek icin az susam ve corek otu
imagessuboregimalzemelerinelerdir5b019e1f8f2e2
Yapılışı
Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz 2si diğerlerinden buyuk olmak şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz
İc harcı icin kıyma ve yağımızı etler suyunu cekene kadar ocakta pişiriyoruz Pişice kup kup doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuz karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz
Buyuk boy tepsimize yarım caybardagı kadar sıvıyag gezdirip corek otu ve susam serpiyoruz
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden buyuk digerlerini tepsimizin buyuklugunde acıyoruz Actıklarımızı teker teker temiz bezlerin ustune koyuyoruz kuruması icin buyuk olanlardan birini tepsimize buruşuk şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz Bunu kurumaması icin yapıyoruz
Tenceye su koyup kaynatıyoruz İcine tuz atıyoruz Yufkalarımızı ust ustte koyup 4e kesiyoruz Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz Suzgecle cıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi duz bişeyin ustunde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle duzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın ustune seriyoruz Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz boylece yarı katımız dolmuş oluyor
Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşit şekilde yayıyoruz Sonra diğer yarı yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize doşuyoruz kağıda sardığınız buyuk yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz Sonra bıcakla birkac delik acarak ocağımızın tum ateşlerini kısık olarak acarak dondure dondure ve altını bıcakla kontrol ederek pişiriyoruz
Pişince ustune kağıt seriyoruz Sonra tepsimizin buyuklugunde bir tepsi kapatarak alt ust yapıyoruz tekrar pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız boregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi tekrar yakarak boreğimizin altını pişiriyoruz Dilimleyerek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.