Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı İçin Materyaller
- Yuvarlak borcam
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı kalın fındık içi /tercihe bağlı
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı un (yumurta büyüklüğüne nazaran de gidiyor lütfen unu denetimli dökelim)
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- Hindistan cevizi
Tadına Doyulmayan Revani Tam Ölçü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye iki buçuk su bardağı şekeri koyup karamel rengi alana kadar karıştırıyoruz.
- Karamel rengi alınca üzerine üç su bardağı suyu döküyoruz. Ben bu formda yapıyorum sonuç kusursuz sonra kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatıp üç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Kek yapılışı.Yumurta ve bir çay bardağı şekeri yeterlice köpük olana kadar çırpalım.
- Sonrasında sırasıyla yoğurt yağ ekleyip çırpalım irmik, un, kabartmatozu ve vanilyayı da ekleyip düzgünce çırpalım.
- Ben borcamın altını uygunca margarinle yağlayalım benim tercihim margarİn ve 170 derecede uygunca kızartalım
- Sonrasında fırından çıkardıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi eşit halde revaniye dökelim.
- İsteğe bağlı süslemesini yapabilirsiniz benim tercihim hindistan cevizi oldu buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.