Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 bardak soğuk su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber karabiber
- Tuz
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ, tarhana, salça ve baharatları ve tuzu ekleyip, birkaç dakika kavuruyoruz.
- Üzerine suyu ek ediyoruz ve topaklanmaması için devamlı karıştıralım.
- Çorbamız kaynayınca ocağın altını kısıp, 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun. Bu çorbayı torunum ebrar çok seviyor.