
Tencere Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (klasik su bardağı)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sade çikolata (80 gr)
- İçine arzu ederseniz ceviz, fındık, damla çikolata vs ekleyebilirsiniz
Tencere Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi dönene kadar çırpalım. Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu ve vanilya kabartma tozunuda ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kek harcımızı ikiye bölelim ve ayırdığımız bir harca kakaomuzu ekleyelim.
- Orta boy pilav tenceresini tereyağla yağlayıp biraz un serpelim. Bir kepçe yardımıyla tencerenin ortasına bir kakaolu bir beyaz harçtan dökelim.
- Harç kendi kendine tencereye yayılacaktır. Tüm harç bittikten sonra alüminyum folyoyu iki katlı yapıp tencere boyutunda kesip ocağın üstüne yerleştirelim ve tenceremizide folyonun üzene koyalım.
- Üzerine temiz bir bez örtüp kapağı kapatalım ve ocağın en ufak gözüne alıp en kısık ateşte 45 dakika hiç açmadan pişirelim.
- 45 dakika sonunda kapağı açıp kontrol edelim kürdan yardımıyla. Eğer pişmediyse tekrar kapatıp ara ara kontrol edip bakalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp kek soğuyana kadar kapağını açmayalım.
- Soğuduktan sonra ters çevirip çıkaralım üzerine bir paket sade çikolatayı benmari usülü eritip kekimizin üzerine dökelim.
- Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben cevizle süsledim.