Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr yaş kadayıf
  • 200gr tereyağı
  • 1su bardağı sıvı yağ
İç materyal için;
  • 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetini hazırlayalım tencereye su, şeker alınır ocağa koyup, altını yakın bir kaşıkla karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp yahut dilim olarak içerisine atın orta ateşte 20 dk kaynatın.
  2. Şerbetin kıvamı ağır olmalıdır yoksa kadayıfınız çıtır değil yumuşak olur ve lezzet olarakta âlâ olmaz kaynama müddet sonunda şerbetini soğuması için kenara alın.
  3. Boş geniş kaba kadayıfı alın erittiğimiz tereyağ sıvı yağlı karışımı ılık bir halde kadayıfları üzerine döküyoruz ve elimizle her tarafına eşit halde yağ değmesini sağlıyoruz.
  4. Orta uzunluk bir tepsiye yahut dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döşeyin üzerine cevizli şekeri serpip kalan kadayıfı üzerine kapatıp, üzerin düzleyin salata tahtası yahut öteki birşeyde olur kadayıfların üzerine baskı yapın.
  5. 190-200 derecede evvelce ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz daha sonra diğer bir tepsinin art kısmına aksi çevirip tekrar tıpkı tepsiye yavaş yavaş kaydırarak alıyoruz.
  6. Bu süreçte kadayıfın üzerinin düz olması için yapıyoruz tekrar fırına verip biraz daha kızartın ve fırından alıp soğumuş şerbetini üzerine döküyoruz.
  7. 10 dakika sonra keskin bir bıçakla dilediğiniz formda kesin böylelikle hem şerbetini daha düzgün çekiyor hemde dilimlemesi kolay oluyor????
  8. 4-5 saat sonra yahut 1gece bekledikten sonra kaymakla vanilyalı dondurma yahut sade olarakta servis edebilirsiniz afiyet şifaa olsun beğenmeniz dileğiyle. Sıhhatle ve sevgiyle kalın???? yorumsuz ✍ve beğenisiz❤ bırakmayın ⚘⚘⚘.
Tepside Cevizli Çıtır Tel Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler 750 gram kadayıf250 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ceviz1 su bardağı fıstık Şerbeti için; 5 su bardağı toz şeker5,5 su bardağı su1 dilim limon Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg çiğ kadayıf150 gram tereyağ yahut margarin300 gram kadar ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı şeker5 su bardağı suÇeyrek limon Tepside Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk öncelikle şerbetimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 500 gram çiğ kadayıf200 gram çekilmiş ceviz200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum) Şerbet için 3 su bardağı su4 su bardağı şekerÇeyrek dilim limon Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gr kadayıf125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker4, 5 su bardağı su1 dilim limon Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Cevizli Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 500 gram sütlü tel kadayıf300 gram tereyağ Arası için; 1 çorba kasesi çekilmiş ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı su3 su bardağı şeker2 küçük limon tuzu Cevizli Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt