Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane orta uzunluk kereviz yapraklı kısmı dahil
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2 tane havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı kadar un
- 1 adet yumurta
- Yeteri kadar zeytinyağı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yağ
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çorba için gereçleri küp küp doğrayalım. Tereyağ ve zeytinyağında soğanı düzgünce kavuralım rengi dönene kadar.
- Ardından sırasıyla kereviz, havuç, patates ve ince kıydığımız kereviz sapını ve yapraklı kısımını kavuralım rengi dönecek kadar kafi gelecek.
- Üzerine geçecek kadar su ek edip, kaynamaya bırakalım. Materyaller üste çıkmaya başlayınca terbiyesini katalım.
- Terbiyesi için yoğurdu, unu yumurtayı pürüzsüz olacak formda başka bir kapta çırpalım. Biraz soğuk suyla kıvamını açalım ve çorbanın suyundan da bir ölçü terbiyeye katalım.
- Terbiyeyi yavaş yavaş döküp süratli bir halde kaynama noktasına gelene kadar karıştırmaya devam edelim, kaynadıktan sonra 5-10 dk daha kısıkta pişirip servise hazır edelim. En son tuz, karabiberi ekleyelim.
- İsterseniz üzerine pul biber yağ kızartıp, dökebilirsiniz.