Tereyağlı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- Tuzsuz lor peynir
- Kahvaltılık peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı maden suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağlı Tava Böreği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sosumuzu hazırlıyoruz saymış olduğum tüm gereçleri güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağının yarısını her yerine sürüyoruz.
- 1 bütün yufkayı yanları dışarı sarkacak halde tavaya yerleştiriyoruz.
- Öbür yufkanında yarısını orta büyüklükte kesimlere bölüp yufkanın üzerine seriyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sostan yufkalara sürüyoruz başka yarı olan yufkayıda kesimlere bölüp ıslattığımız yufkanın üstüne seriyoruz.
- Üzerine yapmış olduğumuz 3 karışımlı peynirleri serpiyoruz.
- Kalan 1 yufkanın yarısını ortadan bölüp paracalar halinde peynirlerin üzerini kapatıyoruz .
- Sosumuzdan döktükten sonra yarı olan yufkayıda modüllere ayırıp son katı koyuyoruz .
- Yanlardan sarkan yufkalarıda gelişi hoş biçimde kapattıktan sonra kalan sosu böreğin üzerine döküyoruz.
- Tavamızı ocağa alıp kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte denetimli bir halde pişiriyoruz.
- Altı kızardıktan sonra bir servis tabağı yardımıyla böreğimizi karşıt çevirmek için alıyoruz.
- Kalan yarım tereyağınıda tavaya sürdükten sonra böreği pişirmek için tekrar tavaya alıp kapağını kapatıyoruz.
- Sıcak servis ediniz afiyet olsun ❣.