Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle)

Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle)
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yas-pasta-pratik-pandispanya-ile.jpg

Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle) Tanımı İçin Materyaller


Pandispanya
  • 6 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( klasik bardak ile ) 180 gr.
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı dolusu un 150 gr.
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 30 gr.
Pastacı kreması
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (Bardak ölçüm 200 ml )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 paket toz halinde kremşanti
  • 100 gram beyaz çikolata
Ortası İçin
  • 3 adet muz
  • 2 küçük paket fıstıklı çikolata
  • 1 ölçü franbuaz
Ganaj İçin
  • 100 ml sıvı krema (Pastacı kremasından kalan krema işe yaptım)
  • 60 gram çikolata
Islatmak İçin
  • 200 ml su bardağı süt
  • 2 silme çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pandispanya imali için yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp 10 dakika güzelce çırpalım kuru gereçleri eleyip karıştıralım.
  2. Çırpışmış yumurtanın içerisine 2-3 seferde ekleyip spatula yardımı ile saat istikametine yanlışsız söndürmeden güzelce karıştıralım.
  3. 20 santim kalıbın alt tabanına yağlı kağıt serip harcımızı dökelim evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 43 dakika pişirelim her fırın farklı 40 dakika sonunda bakıp denetim edin.
  4. Pişen pandispanyayı karşıt çevirip tel ızgaranın üzerine koyalım tabanındaki yağlı kağıdı çıkartıp 1 saat öylece bekletelim.
  5. 1 saat sonunda kalıptan çıkartıp soğumuş olan pandispanyayı streç sinema ile sarıp buzdolabına kaldıralım 1 gece beklemesi çok çok hoş sonuç veriyor.
  6. Sıra pastacı kremasında imali için tereyağ, kremşanti, sıvı krema, beyaz çikolata, vanilya hariç materyalleri tenceremize alıp düzgünce karıştıralım.
  7. Orta ateşte hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip 1 dakika kadar pişirip ocaktan alalım beyaz çikolatayıda ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım (Koyu bir kıvamı olacak bu sizi korkutmasın olması gereken kıvam)
  8. Tencereden alıp başka bir kaba alalım ağzını streçleyip oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 1 gece dinlendirelim (Aceleniz var ise dolapta en az 2 saat dinlendirelim)
  9. Dinlenmiş kremayı dolaptan çıkartıp içerisine toz kremşantiyi ve 100 ml sıvı kremayı ek edelim en az 5 dakika kadar mikser yahut mutfak şefi ile çırpalım vee pastacı kremamız hazır.
  10. Katlandırma vakti için pandispanyayı 4 kata böldüm 1. Kata ıslatmak için şekerli sütten keke yayalım üzerine hazırlamış olduğumuz ganajdan yayıp güzelce krema yaylım muz frambuaz yahut istediğiniz meyve koyup 2. ve 3. Katıda birebir formda yapalım.
  11. Son kat pandispanyayıda güzelce ıslatalım çember kalıbımıza pastamızı koyup buzdolabına kaldıralım 1 gece bekletelim sonuç olağanüstü oluyor.
  12. Sonraki günü pastayı çemberden dikkatlice çıkartıp hazırlamış olduğumuz kremşantiyi kenarlarına ve üzerine yayalım hafif alttan keki görünecek formda ve afiyet olsun ❤️.
 

Similar threads

Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler Pandispanya için: 3 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Pastacı kreması için: 2 su bardağı süt5 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı nişasta1 tatlı kaşığı un1 adet yumurta sarısı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
İçi Muzlu Dışı Bol Süslü Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 2 adet yumurta1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker1 su bardağından bir parmak eksik süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilin1 paket kabartma tozuUn Pastacı kreması için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için; 3 tane yumurta1,5 çay bardağı toz şeker5,5 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Ara kreması için; 1 paket sıvı krema2,5 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker120 gram tereyağ yahut margarin1 su bardağı un Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 tane yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 paket kabartma tozu7 yemek kaşığı un Ara kreması için; 1 paket kakaolu pasta kreması1,5 su bardağı soğuk süt1 paket vanilyalı pasta kreması1,5 su bardağı soğuk süt Arasına koymak için; Muz ve damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pratik Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket pandispanya kek1 kase çilek2 adet kivi1 adet muz2 paket krem şanti1 paket pastacı kreması Ganaj için; 1 paket süt kreması100 gram bitter çikolata Düşlemek için; Birkaç adet çilekBoncuk çikolata draje Keki ıslatmak için; 1 çay bardağı süt Krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt