Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle) Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya
- 6 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( klasik bardak ile ) 180 gr.
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı dolusu un 150 gr.
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 30 gr.
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt (Bardak ölçüm 200 ml )
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml sıvı krema
- 1 paket toz halinde kremşanti
- 100 gram beyaz çikolata
- 3 adet muz
- 2 küçük paket fıstıklı çikolata
- 1 ölçü franbuaz
- 100 ml sıvı krema (Pastacı kremasından kalan krema işe yaptım)
- 60 gram çikolata
- 200 ml su bardağı süt
- 2 silme çorba kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
Yaş Pasta (Pratik Pandispanya İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya imali için yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp 10 dakika güzelce çırpalım kuru gereçleri eleyip karıştıralım.
- Çırpışmış yumurtanın içerisine 2-3 seferde ekleyip spatula yardımı ile saat istikametine yanlışsız söndürmeden güzelce karıştıralım.
- 20 santim kalıbın alt tabanına yağlı kağıt serip harcımızı dökelim evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 43 dakika pişirelim her fırın farklı 40 dakika sonunda bakıp denetim edin.
- Pişen pandispanyayı karşıt çevirip tel ızgaranın üzerine koyalım tabanındaki yağlı kağıdı çıkartıp 1 saat öylece bekletelim.
- 1 saat sonunda kalıptan çıkartıp soğumuş olan pandispanyayı streç sinema ile sarıp buzdolabına kaldıralım 1 gece beklemesi çok çok hoş sonuç veriyor.
- Sıra pastacı kremasında imali için tereyağ, kremşanti, sıvı krema, beyaz çikolata, vanilya hariç materyalleri tenceremize alıp düzgünce karıştıralım.
- Orta ateşte hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip 1 dakika kadar pişirip ocaktan alalım beyaz çikolatayıda ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım (Koyu bir kıvamı olacak bu sizi korkutmasın olması gereken kıvam)
- Tencereden alıp başka bir kaba alalım ağzını streçleyip oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 1 gece dinlendirelim (Aceleniz var ise dolapta en az 2 saat dinlendirelim)
- Dinlenmiş kremayı dolaptan çıkartıp içerisine toz kremşantiyi ve 100 ml sıvı kremayı ek edelim en az 5 dakika kadar mikser yahut mutfak şefi ile çırpalım vee pastacı kremamız hazır.
- Katlandırma vakti için pandispanyayı 4 kata böldüm 1. Kata ıslatmak için şekerli sütten keke yayalım üzerine hazırlamış olduğumuz ganajdan yayıp güzelce krema yaylım muz frambuaz yahut istediğiniz meyve koyup 2. ve 3. Katıda birebir formda yapalım.
- Son kat pandispanyayıda güzelce ıslatalım çember kalıbımıza pastamızı koyup buzdolabına kaldıralım 1 gece bekletelim sonuç olağanüstü oluyor.
- Sonraki günü pastayı çemberden dikkatlice çıkartıp hazırlamış olduğumuz kremşantiyi kenarlarına ve üzerine yayalım hafif alttan keki görünecek formda ve afiyet olsun .