Dr Gönül Ateşsaçan, “Aç değilseniz yemeyin ve yerken de; yüzde 75 doyma kuralını uygulayın Evde ya da dıştan yerken mümkün olduğu kadar basit şekilde beslenin en fazla 3 ya da 4 yiyeceği karıştırın Mevsimlere tarafından beslenmeye özen gösterin dedi id Gad300250Yazın sulu ve serin gıdalar, kışın sıcak ve kuru gıdalar tüketin Tatlandırıcı ve şeker kullanmayın Yiyecekleri 3040 defa çiğneyin Ağızda çiğnenen asidik gıdalar alkali olurlar ve midede o denli eksik asit oluştururlar Bu da kilo vermeye muavin olur Yemek esnasında su veya istikrarsız tüketmeyin Sindirim yavaşlar, fermantasyona izin verecek şekilde tükürük ve mide salgıları sulanır Öğün arasında günde toplam 1012 bardak2 litre (saf ve bazik) su tüketinSabah kalkınca 2 kadeh; kahvaltıdan sonradan 2 bardak; yemekten daha sonra 2 kadeh; akşam yemekten daha sonra yatmadan önce 2 kadeh su içmeye çalışın Çok ağır fiziki çalışmıyorsanız daha hafif beslenin Yemeklerinizi ağırbaşlı bir ortamda, oturarak, huzurlu olarak yiyin Ne kadar çabuk yerseniz, o kadar yavaş hazmedersiniz Bu da kilo almanıza niçin olur Hastayken, ateşiniz varken sulu gıdalar tüketin Hissi buhran yaşıyorsanız, kızgın, endişeli ve karamsar iseniz yemek yemeyin Sindirim sistemi kapanır çalışmaz Yediğiniz her şey kalır, asit ve toksin üretir Bu durumlarda oruç yakalamak iyidir Unutmamak gerekir ancak manâlı olan ne yediğinizdir, ama daha da önemlisi ne kadar yediğinizdirBeslenme Danışmanı Dr Gönül Ateşsaçan, beslenmede yapılan yanlışların rahatsızlık veya kilo olarak geri döndüğünü belirtti