Az Ölçülü Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (+çeyrek bardak daha)
- 1 su bardağı toz şeker
Az Ölçülü Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????Sizde benim üzere helvanın her türlüsünü sevenlerdenseniz bu tanım tam size nazaran buyrun başlayalım
- Yağları uygun bir tencereye alıp eritelim.
- Üzerine un ekleyip karıştıralım kısık ateşte devamlı karıştırarak hoş bir renk alana kadar kavuralım.
- Bir yandan da süt ve şekeri uygun bir cezveye koyup ocağa alalım karıştırarak şekerini eritelim.
- Kaynamasına gerek yok hoş ısınmış şekeri erimiş olsun kâfi ocaktan alalım un hoş kavrulunca tencereyi ocaktan alalım.
- Üzerine azar azar şerbetini ekleyip bir yandan da karıştıralım.Topaklanma olmadan şerbetini yedirelim helvamız hazır. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.