
Balkabaklı Cips (Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kalın dilim balkabağı
- 1,5 su bardağı badem unu (Ya da badem-fındık öğütüp koyabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) su bardağı kinoa unu (Başka glutensiz unda olur)
- 3 büyük diş rendelenmiş sarımsak ya da 1 tepeleme tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber (İsteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Balkabaklı Cips (Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce balkabaklarımızı suda iyice yumuşayana dek haşlıyoruz. Ben 10dk haşladım yeterli oldu.
- Sonra bir kap içine alıp çatalla güzelce eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra geriye kalan tüm malzemeleri üzerine ekleyip karıştırıp yoğuruyoruz. Normal hamur gibi olmuyor tabi, ele yapışıyor biraz. Eldiven kullanırsanız daha rahat edersiniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup yaptığımız karışımı yayıyoruz. Ne kadar ince yayarsanız o kadar çıtır oluyor burası püf noktası.
- Çatalla da üzerine bolca delikler açın.
- 120 derecede 1,5 saatte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
- Sonra elinizle gelişi güzel kırıp parçalara ayırabilirsiniz.
- Çocuklarınızla beraber tüketebilirsiniz,tamamen temiz içerikli.Benim gibi eleminasyon diyeti yapanlar ya da sağlıklı beslenenler için böyle sağlıklı bir cips harika bir seçenek. ????Kavanozda ağzını sıkıca kapatıp saklarsanız çıtırlığını kaybetmeden kalıyor.Afiyet ve şifa olsun.