Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel helvamızın şerbetini yapalım uygun bir tencere süt ve şekeri alalım.
- Kaynatmaya gerek yok şeker erisin ılıtalım kâfi olacaktır .
- Daha sonra öteki bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyip kısık ateşte 15 dakika kavuralım.
- Cevizi ekleyelim ve şerbeti dökelim.
- Tahta kaşıkla karıştıralım daima helvamız karşılaşınca oldu demektir birinci kez yaptım mükemmel sunum için hazır edelim afiyetler olsun inşallah iyi kandiller dilerim inşallah ????????.