Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
Cevizli Un Helvası Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel helvamızın şerbetini yapalım uygun bir tencere süt ve şekeri alalım.
- Kaynatmaya gerek yok şeker erisin ılıtalım kâfi olacaktır .
- Daha sonra öteki bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyip kısık ateşte 15 dakika kavuralım.
- Cevizi ekleyelim ve şerbeti dökelim.
- Tahta kaşıkla karıştıralım daima helvamız karşılaşınca oldu demektir birinci kez yaptım mükemmel sunum için hazır edelim afiyetler olsun inşallah iyi kandiller dilerim inşallah ????
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.