Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doğal antibiyotik sarımsağı tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

Hoş geldin! iptvizlesekk tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Doğal antibiyotik sarımsağı tüketirken dikkat edilmesi gerekenler
0
173

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
45
Konum
Rusya
F-D Coin
134
dogal_antibiyotik_sarimsagi_tuketirken_dikkat_edilmesi_gerekenler-0.jpg

Geçmiş yıllardan bu yana dünya mutfaklarının vazgeçilmezi olarak yemeklere lezzet veren, binlerce yıldır da ilaç olarak kullanılan ve halk ortasında "doğal antibiyotik” olarak bilinen sarımsak hakkında Beykent Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Kısmı Arş. Gör. Eda Balcı, sıhhate birçok yararı bulunduğunu tabir etti. Eda Balcı ayrıyeten sarımsağın bilhassa yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarında tesirli bir besin olduğunu ve antibakteriyel özelliği sayesinde bedeni enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti.



"Bağışıklığınızı güçlendirir”


Balcı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan besinlerden biri olan sarımsağın bilhassa içinde bulunduğumuz pandemi devrinde bağışıklık sistemini güçlendirmenin ne kadar değerli olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerin herkes tarafından tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Sarımsağın sıhhate öbür yararları ise; kolesterol düzeylerini düşürür. Yaraları düzgünleştirir. Diyabet hastalarında kan şekeri düzeylerini düzenler. Sindirim sisteminin tertipli çalışmasına yardımcı olur. Kanserden gözetici tesiri vardır.” dedi.



"Kokusunu azaltmak için süt ile tüketin”

Sarımsağın nasıl tüketildiğinin de değerli bir husus olduğunu tabir eden Balcı, "Sarımsak çiğ olarak tüketilebileceği üzere pişirilerek de tüketilebilir. Ancak çiğ tüketildiğinde bedenimiz için daha tesirli olmaktadır. Ayrıyeten sarımsak yutularak ya da ezilerek tüketilebilir. Şayet ezilerek tüketilecekse ezdikten yahut kestikten sonra 2-3 dakika bekleyip sonra tüketilmesi, sarımsaktan daha fazla faydalanılabilmesi açısından kıymetlidir. Sarımsak uzun vadeli pişirilmemesi gereklidir. Pişirildiğinde içeriğindeki besin öğelerinde azalma olmaktadır. Yemeklere, yemek piştikten sonra eklenerek besin öğesi kaybı önlenebilir. Şayet makûs kokusundan dolayı tüketilemiyorsa süt ile tüketilmesi önerilmektedir. Yapılan bir çalışmaya nazaran sarımsağın sütle tüketiminin ağız kokusunu azalttığı tespit edilmiştir.” biçiminde konuştu.



"Ülser hastalığı olan hastalar uzak durmalı”

Sarımsağın birçok farklı formda kullanıldığını belirten Balcı, "Taze sarımsak, zeytinyağı ve kekik ile birlikte kırmızı ve beyaz etleri marine etmek için kullanılabilir. Kıyılmış sarımsak, salata soslarına eklenebilir. Çorbalara lezzet vermesi gayesiyle kullanılabilir. Kimi durumlarda ise sarımsak tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. Bilhassa ülser hastalığı olan şahıslar çiğ sarımsak tüketmemelidir. Düşük tansiyon yahut tiroid sıkıntıları olanlar da sarımsağı dikkatli tüketmelidir. Hamilelikte ve emzirme devrinde sarımsak tüketimi için ise tabibe danışılmalıdır.” ikazında bulundu.


 

Similar threads

Pancarın bilinen en değerli yararlarından biri içeriğindeki betalainin kalp damar hastalıklarında tesirli olduğudur. Kırmızı pancar özgür radikal denilen ve kanserden kronik kalp yetmezliğine kadar birçok hastalığa neden olabilecek ziyanlı unsurlarla savaşır ve bu özelliği sayesinde kalbi korur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Tabiatta bulunan en tesirli antibiyotik olan sarımsak, çok ağır koku bıraktığından ötürü birden fazla kişi tarafından tüketilmez. Gelgelelim mütehassıslar ilaçlardan bin kat daha yararlı olan sarımsağın gün içerisinde en az bir defa tüketilmesini tavsiye ediyor. Pekala sarımsak tozunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Sarımsak bütün dünyanın, özellikle de Akdeniz insanının severek tükettiği, lezzetli ve sağlığa birçok faydası olan bir besindir. Sarımsak soymak biraz zor ve uğraştırıcı olduğu için uygulayacağınız birkaç yöntemle kolay hale getirebilirsiniz. Hem elimde koku bırakmasın, hem de çabucak soyayım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Sarımsak bütün dünyanın, özellikle de Akdeniz insanının severek tükettiği, lezzetli ve sağlığa birçok faydası olan bir besindir. Sarımsak soymak biraz zor ve uğraştırıcı olduğu için uygulayacağınız birkaç yöntemle kolay hale getirebilirsiniz. Hem elimde koku bırakmasın, hem de çabucak soyayım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Yüzyıllardır soğuk algınlığı için tüketimi tavsiye edilen sarımsak, güçlü bir antioksidandır. Hem ilaç hem de kozmetik sanayisinde tercih edilen sarımsak hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir. C vitamini bakımından doğada zengin olan besinlerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,278Konular
977,885Mesajlar
26,235Kullanıcılar
Üst Alt