Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı kadar un
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
Fındıklı Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dk dinlendirin.
- İki bezeye bölün ve rulo yapın ruloyu elinizle hafif yassılaştırın.
- Bir bardak veya kalıp ile ay şeklini verin.
- Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve 2 saat kadar dinlendirin. Servis edin afiyet olsun ????????.