Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Ayva Tatlısı

Fırında Ayva Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Fırında Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 -6 tane ayva
  • Toz şeker (her yarım ayva için 1 yemek kaşığı dolusu)
  • 2 su bardağı su
  • 10 tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın (her poşet için 1 adet)
  • 16 tane hibiskus (nar çiçeği)
  • 2 tane fırın poşeti
Elma harcı:
  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
Üzeri için
  • Kaymak

Fırında Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaların kabukları soyulur.
  2. Ortadan ikiye bölünür.
  3. Çekirdekleri çıkarılır.
  4. Fırın poşetine yerleştirilir.
  5. Her ayva modülünün üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker konulur.
  6. 1 bardak sıcak suya 8 adet hibiskus eklenip renk vermesi için biraz bekletilir.
  7. İki poşet için başka farklı ayvanın çekirdekleri ve 5’er adet karanfil eklenir.
  8. Her poşete 1 su bardağı hibiskus koyduğumuz sudan gezdirilir.
  9. Poşet sallanarak tüm harç karıştırılır. Daha sonra üzerine kürdanla birkaç delik açılır.
  10. Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat kadar denetimli biçimde pişirilir.
  11. Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
  12. İçinde kalan suyundan üzerine gezdirilir. Başka tarafta elmaların kabuğu soyularak rendelenir ocağa alınır.
  13. 3-4 dakika sonra şeker, ceviz ve tarçın eklenir.
  14. İyice suyunu çekene kadar pişirilir.
  15. Soğuduktan sonra ayvaların üzerine elmalı harç eklenir en üstüne de kaymak ek edilerek servise hazırlanır.
‼️not: birinci yarım saatte poşetin ağzı açılıp ayvalar karşıt çevrilir. (poşet sıcak olduğundan ötürü dikkatli açın, eliniz yanmasın).

Fırında Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 6 adet ayva2 su bardağı toz şeker3 kaşık hibiskus1 kaç tane karanfil2 çubuk tarçın2.5 su bardağı suKıvam versin diye 2 adet ayvanın çekirdekleri Üzeri için KaymakFıstık Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvaları yıkayıp soyuyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3-4 adet ayvaToz şeker (Her bir dilim için 2 yemek kaşığı)7-8 kesim hibiskus1 su bardağı suİsteğe bağlı karanfil, çubuk tarçın Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvalar soyularak ikiye bölünür ve çekirdek yatağı çıkarılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı İçin Gereçler 4 adet ayva10 yemek kaşığı toz şeker5 adet karanfil2 adet çubuk tarçın6 adet hibiskus çiçeği1 avuç ayıklanmış narAyva çekirdeği1 su bardağı su Üzeri İçin; Kaymak yahut krem şantiFıstık yahut ceviz Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 4 adet ayvaHer bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar)1 su bardağı su (250 ml)3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu2 adet kabuk tarçın4 adet karanfilAyvanın kabukları ve çekirdeği Üzeri için; KaymakFıstık Ayva Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Nar Sulu Yumuşak Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 bütün ayvaHer ayva için 2. 5 yemek kaşık şeker5 -6 tane karanfilVarsa dondurulmuş kiraz ya da vişne 5 -6 taneÇubuk tarçınAyva kabukları1 su bardağı nar suyu2.5 3 su bardağı normal su5 -6 damla limon suyu Üzeri için KremşantiYa da kaymak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt