
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı kaynar su
- 2 su bardağı et suyu
- Yarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri yıkayıp sıcak tuzlu suda 40 45 dakika bekletelim.
- Kuş başı etlerimizi düdüklü tencerede pişirip bir kaba alalım. ( kaynattığımız et suyunu pilava ekleyeceğiz).
- Havuçlarımızı soyup küp küp doğrayalım ve kaynatarak pişirelim.
- Pilav tenceremizi ocağa alıp içine sıvı yağ ekleyelim.
- Pirinçlerimizi süzüp tenceremize alalım ve kavuralım.
- Bir kaç dakika sonra tereyağ ve tuzunu ekleyelim, karıştırıp kaynar su ve et suyunu ek edelim.
- Haşladığımız kuşbaşı eti ve havucu da pilavın içine koyduktan sonra kısık ateşte pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine pak bir bez koyup kapağını kapatalım ve demlenmediniz bekleyelim.Deneyen herkesin ellerine sıhhat ????????
.