Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Etli Pilav

Hoş geldin! TahirGunduz tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Havuçlu Etli Pilav
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
havuclu-etli-pilav.jpg

Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı et suyu
  • Yarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçleri yıkayıp sıcak tuzlu suda 40 45 dakika bekletelim.
  2. Kuş başı etlerimizi düdüklü tencerede pişirip bir kaba alalım. ( kaynattığımız et suyunu pilava ekleyeceğiz).
  3. Havuçlarımızı soyup küp küp doğrayalım ve kaynatarak pişirelim.
  4. Pilav tenceremizi ocağa alıp içine sıvı yağ ekleyelim.
  5. Pirinçlerimizi süzüp tenceremize alalım ve kavuralım.
  6. Bir kaç dakika sonra tereyağ ve tuzunu ekleyelim, karıştırıp kaynar su ve et suyunu ek edelim.
  7. Haşladığımız kuşbaşı eti ve havucu da pilavın içine koyduktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  8. Pişen pilavın üzerine pak bir bez koyup kapağını kapatalım ve demlenmediniz bekleyelim.Deneyen herkesin ellerine sıhhat ????????✨.
Havuçlu Etli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Havuçlu Etli Pilav (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı basmati pirinç500 gram kuşbaşı et1 adet soğan1 adet sarımsak2 adet havuç4 su bardağı sıcak suEt suyu, pirinç̧lerin üzerini geçecek şekilde su1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal Havuçlu Etli Pilav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk havuç1 büyük soğan1 paket (40 gr) kuş üzümü3 su bardağı pirinçTuzZeytinyağı3 kesim kuzu incikEt suyu Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayalım. Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç (2 saat evvelce sıcak suda ıslatılacak)400 gr kuş başı et (önceden pişirilecek)2 tane havuç2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağYarım su bardağı kuş üzümüBaharat,1 tatlı kaşığı yeni bahar.yarım çay kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç200 gram kuşbaşı doğranmış et1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut1 orta boy havuç1 orta boy soğan1-2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)TuzKarabiberKimyon2 su bardağı sıcak su (pilavı pişirirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinç3 su bardağı su200 gram haşlanmış et2 adet ince doğranmış havuç1 yemek kaşığı tereyağ1 adet soğan5 yemek kaşığı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuzKarabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine Tel Tel Havuçlu Etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt