Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Maklûbe Tarifi

Nefis Maklûbe Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
nefis-maklube-tarifi.jpg

Nefis Maklûbe Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyag
  • Karışık zerzevat konservesi (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nefis Maklûbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Eti tencereye koyup üzerine su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp suyunu uygunca süzdürüp, diğer bir tencere de 2 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz.
  3. Kaynayan eti suyuyla birlikte diğer bir kaba boşaltıyoruz.
  4. 4 kaşık sıvıyağı tencereye döküp üzerine pişen etleri ek ediyoruz. Bu kademe da etleri kaşıkla düzeltiyoruz çevirdiğimiz de üst kısma geleceği için.
  5. Kullanacaksanız etlerin üzerine zerzevat konservesini ek edip, daha evvel kavurduğumuz pirinçleri ekleyip, üzerini geçecek kadar etin suyunu yetmezse su eği yapın.
  6. Tuzu da ek edip tencerenin ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Pişen pilavın üzerine havlu kağıt koyup 10-15 dakika demlemeye bırakalım. Demlenen pilavı bir tepsiye alıp tencereyi çevirelim.
  8. Pilavın etrafına salata ve yoğurt ile süsleyip servise hazır hale getirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Nefis Maklûbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nefis Tencere Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo tavuk eti1 adet kuru soğan2-3 adet havuç2-3 adet yeşil-kırmızı biber2-3 adet patatesTuzPul biberZeytinyağı1 dolu yemek kaşığı domates salçası Nefis Tencere Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derin bir tencereye zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Nefis Et Kavurma (Düdüklüde) Tanımı İçin Materyaller 750gr kuşbaşı et200 gram iç yağ (sevmeyenler 2 yemek kaşığı tereyağ da kullanabilir)1 adet orta uzunluk soğan (dörde bölünecek)3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 su bardağı sıcak su (suyu az isterseniz 1 bardak kafidir)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Et Sarması Tanımı İçin Gereçler 6 dilim dana ince et (her biri 180-200 gram olmalı)6-7 salatalık turşusu1 adet kırmızı biber5 çay kaşığı hardal60g tereyağıTuz, karabiber, pul biber100-150 gram ortası un Sosu için gereken materyaller: 3 adet soğan1 adet pırasa4 adet havuç1/4 (çeyrek) kereviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Nefis Sade Köy Bulguruyla Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı bulgur1 çay bardağının yarısı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin1 tablet tavuk bulyon Siz sevmiyorsanız tuz kullanabilirsiniz Nefis Sade Köy Bulguruyla Pilav Tanımı Yapılışı Bulgur soğuk suyla yıkanıp suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Maklube Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı doğranmış et1 su bardağı sıcak su4 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinç2 adet patates1 yemek kaşığı tereyağıTuz Kenarları için; HavuçMor lahanaDomatesSalatalıkYoğurt Maklube Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt