bilgisayarci
FD Üye

Nefis Maklûbe Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı sıvıyag
- Karışık zerzevat konservesi (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nefis Maklûbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti tencereye koyup üzerine su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pirinci yıkayıp suyunu uygunca süzdürüp, diğer bir tencere de 2 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz.
- Kaynayan eti suyuyla birlikte diğer bir kaba boşaltıyoruz.
- 4 kaşık sıvıyağı tencereye döküp üzerine pişen etleri ek ediyoruz. Bu kademe da etleri kaşıkla düzeltiyoruz çevirdiğimiz de üst kısma geleceği için.
- Kullanacaksanız etlerin üzerine zerzevat konservesini ek edip, daha evvel kavurduğumuz pirinçleri ekleyip, üzerini geçecek kadar etin suyunu yetmezse su eği yapın.
- Tuzu da ek edip tencerenin ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine havlu kağıt koyup 10-15 dakika demlemeye bırakalım. Demlenen pilavı bir tepsiye alıp tencereyi çevirelim.
- Pilavın etrafına salata ve yoğurt ile süsleyip servise hazır hale getirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.