bilgisayarci
FD Üye
Nefis Maklûbe Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı sıvıyag
- Karışık zerzevat konservesi (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nefis Maklûbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti tencereye koyup üzerine su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pirinci yıkayıp suyunu uygunca süzdürüp, diğer bir tencere de 2 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz.
- Kaynayan eti suyuyla birlikte diğer bir kaba boşaltıyoruz.
- 4 kaşık sıvıyağı tencereye döküp üzerine pişen etleri ek ediyoruz. Bu kademe da etleri kaşıkla düzeltiyoruz çevirdiğimiz de üst kısma geleceği için.
- Kullanacaksanız etlerin üzerine zerzevat konservesini ek edip, daha evvel kavurduğumuz pirinçleri ekleyip, üzerini geçecek kadar etin suyunu yetmezse su eği yapın.
- Tuzu da ek edip tencerenin ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine havlu kağıt koyup 10-15 dakika demlemeye bırakalım. Demlenen pilavı bir tepsiye alıp tencereyi çevirelim.
- Pilavın etrafına salata ve yoğurt ile süsleyip servise hazır hale getirip yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.