Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık

Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
pilav-havuclu-etli-biz-bayildik-1.jpg

Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Maydanoz
  • 3 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
İsteğe bağlı eklenecek:
  • 2 bağ sarımsak
  • Kabukları soyulmuş badem

Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etleri haşlayalım. Pirincin üstüne sıcak su dökerek yarım saat kadar bekletelim.
  2. Soğanları piyazlık doğrayıp yağ ile kavuralım. Havuçları ekleyip kavuralım.
  3. Sonra etleri ekleyelim ve suyunu koyalım.
  4. Yıkanmış pirinçleri de üzerine ekleyip, isteğe bağlı.
  5. Sarımsakları (kabuklarıyla bütün şekilde ) koyalım.
  6. Kısık ateşte kontrollü suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince kenara alıp demlenmesini bekleyelim.
  7. Az sıvıyağ eklediğimiz tavada bademleri kavuralım ve tabağa aldığımız pilavımızın üzerine sarımsakları, bademleri ve maydanozları ekleyip, afiyetle yiyelim. Şifa olsun!.
Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana kuşbaşı2 tane havuç1.5 su bardağı baldo pirinç1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağıBir fiske karabiberTuz2.5 su bardağı et suyu Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk havuç1 büyük soğan1 paket (40 gr) kuş üzümü3 su bardağı pirinçTuzZeytinyağı3 kesim kuzu incikEt suyu Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayalım. Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinç3 su bardağı su200 gram haşlanmış et2 adet ince doğranmış havuç1 yemek kaşığı tereyağ1 adet soğan5 yemek kaşığı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuzKarabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine Tel Tel Havuçlu Etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç2 su bardağı kaynar su2 su bardağı et suyuYarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)2 orta uzunluk havuç2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Havuçlu Etli Pilav (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı basmati pirinç500 gram kuşbaşı et1 adet soğan1 adet sarımsak2 adet havuç4 su bardağı sıcak suEt suyu, pirinç̧lerin üzerini geçecek şekilde su1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal Havuçlu Etli Pilav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt