Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Maydanoz
- 3 bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 2 bağ sarımsak
- Kabukları soyulmuş badem
Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri haşlayalım. Pirincin üstüne sıcak su dökerek yarım saat kadar bekletelim.
- Soğanları piyazlık doğrayıp yağ ile kavuralım. Havuçları ekleyip kavuralım.
- Sonra etleri ekleyelim ve suyunu koyalım.
- Yıkanmış pirinçleri de üzerine ekleyip, isteğe bağlı.
- Sarımsakları (kabuklarıyla bütün şekilde ) koyalım.
- Kısık ateşte kontrollü suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince kenara alıp demlenmesini bekleyelim.
- Az sıvıyağ eklediğimiz tavada bademleri kavuralım ve tabağa aldığımız pilavımızın üzerine sarımsakları, bademleri ve maydanozları ekleyip, afiyetle yiyelim. Şifa olsun!.