Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şeker tüketimi bağışıklık sistemini savunmasız bırakıyor

Hoş geldin! dadaş tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şeker tüketimi bağışıklık sistemini savunmasız bırakıyor
0
173

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
45
Konum
Rusya
F-D Coin
134
seker_tuketimi_bagisiklik_sistemini_savunmasiz_birakiyor-0.jpg

Günlük yapılan aktivelere devam edebilmek için bireylerin aldığı gücün bir kısmının karbonhidratlardan gelmesi gerektiği bilinmektedir. Ancak karbonhidrat kaynaklarının da kolay ve kompleks karbonhidrat kaynakları olarak ayrılması ve en gerçek seçimin kişinin kendisinin seçerek hayat kalitesini yükseltmesi ismine büyük kıymet taşımaktadır.

İşlenmiş besinlerden fazla bedenimizin işleyişi için asıl muhtaçlık duyulan karbonhidrat kaynaklarına bakacak olursak, meyve, tahıl kümesi besinler ve kurubaklagiller gelmektedir. Bilhassa rafine ve işlenmiş şeker tüketiminin kısıtlanması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Veysel Ciğerli, kış aylarında beslenmeye yönelik tekliflerde bulundu.



Şeker, bedendeki C vitaminini yarıya düşürüyor


Günümüzde hazır besine olan eğilimin süratli arttığını tabir eden Ciğerli, "Vücuda alınan rafine şeker ölçüsü bu sebeple artmaktadır. Kek, pasta, şekerleme, şekerli içecekler, makarna, pilav, beyaz ekmek üzere kolay şeker ve boş güç kaynağını sıklıkla tüketen şahıslarda, 4-6 saat aralığında bedenin bağışıklığından sorumlu olan akyuvar hücreleri tarafından kullanılabilen C vitamini oranının yüzde 50 oranında düşmektedir. Akyuvar hücrelerinin virüs ve bakterileri etkisiz hale getirebilmek için, bedende bulunan C vitamini ölçüsünün yeri hayli ehemmiyet taşımaktadır. Bu sebeple şeker tüketimi ve kan şekerinin yükselmesi durumunda akyuvar hücreleri bedene giren virüs ve bakterilerin sırf yüzde 75'ini etkisiz hale getirebiliyor. Yükselme eğiliminde olan şeker düzeyleri bağışıklık sisteminde rol oynayan reseptörleri bloke ederek bedeni bakteriyel enfeksiyonlara açık hale getirip savunmasız bırakıyor.” halinde konuştu.



Hamur işleri de şeker kaynağı

Kolay şekerlerin sindirilmeden direk kana karıştığına dikkat çeken Ciğerli, "Özellikle pasta, börek, meşrubatlar ve çeşitli şekerlemelere katılan kolay şekerler kan şekerini süratli bir formda yükseltmektedir. Yükselen kan şekeri, bedene yerleşmeye çalışan virüs ve bakterileri tanıyan reseptörlerin hassasiyetini azaltarak bağışıklık sistemimizin zayıflamasına sebep olmaktadır. Bu sebeple, şeker tüketimine epey dikkat etmeliyiz. Mesela tatlı gereksinimimiz olduğunda, tercihimizi taze meyveler, kuru meyveler, bal, pekmez, kompostolardan yana kullanmamız bizi koruyacaktır. Kolay şeker ve kolay şeker içeren besinlerden uzak durmalıyız.” sözlerini kullandı.


 

Similar threads

Günümüzde çabucak her besinin içinde ağır olarak kullanılan ve tüketimi giderek artan işlenmiş şeker, yiyecek ve içeceklere yalnızca tat vermek için kullanılıyor. İnsan bedenine faydası bulunmayan işlenmiş şeker, başta obezite olmak üzere, kalp, diyabet ve dolanım sorunlarının ana kaynağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Yetersiz beslenmenin bağışıklık sistemini zayıflatıp hastalıklara yer oluşturduğunu ve tam aksisi çok kaloriye bağlı obezitenin de birebir formda bağışıklık sistemini zayıflattığını biliyor muydunuz? Neyse ki, bedenin savunma sistemini desteklemek kâfi ve istikrarlı beslenmeyle mümkün hale...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Yapılan araştırmalara nazaran obeziteye iten kolay şeker ve trans yağlı besinlerle oluşan makus beslenme alışkanlığıyla, rafine, işlenmiş besinlerdeki katkı hususlarının kanser oluşumunda tesiri çok büyük. Çok alkol alımı, sistemsiz hayat, çok yağ ve yağlı besin alımı, lifli besinlerin az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
427
Günümüzde çabucak her besinin içinde ağır olarak kullanılan ve tüketimi giderek artan işlenmiş şeker, yiyecek ve içeceklere yalnızca tat vermek için kullanılıyor. Kimi vakit kan şekerinin ani düşmesiyle, kimi vakit da duygusal açlıkla yapay şeker içeren besinlere çok daha fazla yönelebiliyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
ÇOK ŞEKER TÜKETİMİ ŞEKER ILLETI YAPARMI ? Bu yanlış bir malumat olarak kabul edilir. Besinlerle alınan şekerlerin, diyabete neden olmadığı bildirilmektedir. Şeker illetine yakalanma mümkünlüğü, tükettiğiniz şeker ölçüsünden fazla günlük aldığınız yekun karbonhidrat ve kuvvet .miktarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,280Konular
977,979Mesajlar
26,268Kullanıcılar
lololo56Son üye
Üst Alt