elektronikci
FD Üye
Antep Metodu Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet dolgun kebaplık patlıcan
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 7 adet yeşil biber
- 6 adet domates
Antep Tarzı Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma bir çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber bunları yeterlice harmanlayalım.
- Patlıcanların sap kısmını keserek görseldeki üzere dilimleyelim, yuvarlak bir tepsinin içine dizelim.
- Dilimlerin ortasına elimizi tuzlu suda ıslatarak cevizden daha büyük kıyma yerleştirelim. Patlıcanları bitirdikten sonra kıymayı alırken elimizi ıslattığımız tuzlu suyu tepsinin her yerine gezdirelim.
- Başka yuvarlak küçük bir tepside evvel biberleri ikiye bölerek üzerine de domatesleri 4 dilim halinde keserek biberlerin üzerine serelim.
- Biberleri domateslerin altına saklıyoruz ki biber fırında yanmasın diye evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 1 saat patlıcan kebabını pişiriyoruz.
- Domates ve biberi de yarım saat 150 derece fırında pişiriyoruz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.