Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Dolması

Enginar Dolması

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

• 5 adet dolmalık enginar
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 limon
  • Su
  • Bir kaç kol taze nane

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle enginarları uygun bir tencereye koyup, bir limonun suyu ve iki su bardağı su ile biraz yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Diğer tarafta öbür bir tencerede iç pilav için; soğanı ay halinde doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağında soteleyelim.
  3. Üzerine sırasıyla kuş üzümü ve sıcak suda bekletip yıkadığımız pirinci ekleyip biraz kavuralım.
  4. Tuz ve şekeri ilave edip, 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp pişirelim
  5. . Suyunu çeken pilava baharatları ve ince kıyılmış taze nane eklenip karıştırılaralım demlenmeye bırakalım.
  6. Demlenen pilavla enginarların ortasını doldurup, enginarları haşladığımız limonlu suyu da tencerenin tabanına ek ederek 35-40 dk kadar kısık ateşte pişirip ılık olarak servis edelim. Servis esnasında zeytinyağı ek edebilirsiniz????.
Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ege Metodu Tombik Kabak Ve Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler 5 adet tombik kabak2 adet büyük uzunluk enginar1 büyük kahve fincanı pirinç1/2 (yarım) demet dere otu1/2 (yarım) demet maydanoz1/2 (yarım) demet nane1/2 (yarım) demet taze soğan1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Midye Tadında Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler Ben 2 adet enginar kullandım, gereç listesini ona nazaran veriyorum1 su bardağı pirinç1 adet soğanBir tutam dereoru, yeşil soğan, nane ve maydanozTuzKırmızı pul biberYarım çay bardağı zeytin yağıLimonSu Midye Tadında Enginar Dolması Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler 5 adet enginar20 adet asma yaprağı10 yemek kaşığı pirinç1 adet kuru soğanZeytinyağ1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek kaşığı kuş üzümü1 tutam maydanozTuzKuru naneKarabiberYenibaharLimon suyuPortakal suyu Asma Yaprağında Enginar Dolması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk enginar1 adet orta uzunluk kuru soğan2 adet domates rendesi (ben konserve domates şişesi kullandım )Yarım demet maydanozDere otuKuru nane (taze varsa taze daha hoş olur)3 diş sarımsak2 su bardağı pirinç1 çay kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Materyaller 6 adet enginar1 adet kuru soğan1 kutu konserve garnitür1/2 (yarım) dereotu1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı1 adet limonTuz Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Enginarları limonlu suda bekletin kararmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt