Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket (12 adet) tuzsuz etimek
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • İsteğe nazaran ; ceviz, toz tarçın, antep fıstığı

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti için; şekeri uygun bir tencereye alıp kavuralım.
  2. Şeker eriyip karamelize olunca üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.Suyu eklediğimizde birinci evvel sertleşecektir. Panik yok bekledikçe ve orta ara karıştırdıkça olağan haline döner ????
  3. Şerbeti bu biçimde 7-8 dk kaynatalım.
  4. Daha sonra etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
  5. Üzerine şerbeti her yerine gelecek formda döküp ıslatalım.
  6. Etimekler şerbeti çekene kadar muhallebimizi hazırlamaya geçelim.
  7. Muhallebisi için; uygun bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Kaynayıp kıvam alan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
  9. Muhallebimizi 5 dk dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine dökerek spatula yardımı ile düzeltelim.
  10. Tatlımızı bu formda dolaba kaldırıp yeterlice soğumasını sağlayalım.
  11. Daha sonra 1 su bardağı süt ile kremşantimizi hazırlayıp dolaba kaldıralım.
  12. Tatlımız ve kremşantimiz yeterlice soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
  13. Üzerini streçleyip bir gece buz dolabında dinlendirelim.
  14. Son olarak üzerini istediğimiz materyal ile süsleyelim (ben toz tarçın kullandım).
  15. Tatlımızı dilimleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun ????????????.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 paket etimek Şerbeti için 2 su bardağı su1.5 su bardağı şeker Muhallebisi için 1 litre süt6 yemek kaşığı şeker6 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı pirinç unu1 vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için 1 paket kremşanti1 bardak sütPasta süsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Limonlu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 2 paket etimek Şerbeti için; 1.5 su bardağı şeker1.5 su bardağı su Muhallebisi için; 1 litre süt1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tereyağı Limonlu sosu için; 2 su bardağı limon suyu2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ️1 paket tuzsuz etimek ️Şerbeti için ️1.5 su bardağı toz şeker️2 su bardağı sıcak su ️Kreması için ️1 litre süt️2 yemek kaşığı nişasta️4 yemek kaşığı un️3 yemek kaşığı şeker️1 paket vanilya ️Üzeri için; ️1.5 bardak süt️2 paket kremşanti ️Süslemesi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket etimek Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker2 su bardağı su Muhallebisi için; 1 lt süt1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı un (Tepeleme)2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)1 paket şekerli vanilin1 paket kremşanti Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için (ben karemelize ederek hazırlıyorum); 1.5 su bardağı şeker2 su bardağı su Muhallebi için; 4 su bardağı süt (200 ml)1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 kaşık tereyağı Portakallı sos; 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt