Patates Pureli Corek icin gerekli malzemeler:
Hamuru icin:
3 yumurda
1 su bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Pure icin:
12 kg patates
12 su bardağı rende kaşar
tuz, karabiber
suslemek icin:
domates
12 su bardağı rende kaşar
Patates Pureli Coreğin Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Yarım saat dilendirilen hamur 2 parcaya bolunur
34 mm kalınlığında acılıp 10 cm capında daireler kesilir
Yuvarlak kucuk kek kalıplarının icine kesilen hamurlar dışarı taşacak şekilde yerleştirilip ortasına pure doldurulur
Kaşar rendesi serpip en uste ince halka şeklinde kesilmiş domates dilimi konur
170 derecede kızarana kadar pişirilir
Hamuru icin:
3 yumurda
1 su bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Pure icin:
12 kg patates
12 su bardağı rende kaşar
tuz, karabiber
suslemek icin:
domates
12 su bardağı rende kaşar
Patates Pureli Coreğin Yapılışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Yarım saat dilendirilen hamur 2 parcaya bolunur
34 mm kalınlığında acılıp 10 cm capında daireler kesilir
Yuvarlak kucuk kek kalıplarının icine kesilen hamurlar dışarı taşacak şekilde yerleştirilip ortasına pure doldurulur
Kaşar rendesi serpip en uste ince halka şeklinde kesilmiş domates dilimi konur
170 derecede kızarana kadar pişirilir